Sauvignon Blanc

Laat rijpend is de Sauvignon blanc, en herkenbaar in zijn geur en smaak. Voornamelijk in koele klimaten is deze groen te omschrijven, echter in een warmer klimaat zal de wijn zachter van smaak zijn en minder zuren hebben.

Kenmerken en Aroma’s:

  • Herkenbaar door zijn fris-fruitig karakter met een vegetaal smaakkenmerk. In een warm klimaat is deze juist exotische en minder vegetaal.
  • Buxus, Asperges, Citrus en gemaaid gras zijn herkenbare aroma’s.
  • In een warm klimaat herken je meer Ananas en Passievrucht in deze druif.
  • Door rijping kan er een rookaroma erg naar voren komen.

Lekker bij:

  • Vis,  schaal- en schelpdieren
  • Gevogelte zoals pekingeend
  • Vlees zoals kalfsvlees
  • Pasta met pesto
  • Groente zoals asperge, paprika en rauwkost
  • Geitenkaas

Landen en Wijngebieden:

Een alfabetisch overzicht van landen/wijngebieden waar je deze druif kan vinden samen met de eventuele lokale benaming.

  • Australië
    • Adelaide Hills
  • Balkan (Muskatni-Sylvanac)
  • Bulgarie
  • Chili
    • Casablanca Valley
  • Duitsland (Feigentraube, Muskat-Sylvaner)
  • Frankrijk (Surin)
    • Bordeaux
    • Loire
    • Languedoc
  • Hongarije (Muskatni-Sylvanac)
  • Italië
    • Collio (Spergolina, Pellegrina)
  • Moldavie
  • Nieuw-Zeeland
    • Marlborough
  • Oostenrijk
    • Steiermark (Feigentraube, Muskat-Sylvaner)
  • Roemenië (Muskatni-Sylvanac)
  • Spanje
    • Rueda
  • Verenigde staten
    • Californië (Fumé blanc)
    • Texas
    • Washington
  • Zuid-Afrika