Malbec

De Malbec is een druif die het in vele verschillende grondsoorten en klimaten erg goed doet. De Druif is van oorsprong een Franse druif waar hij behoorde tot de Bordeaux druiven echter is deze half 20e eeuw vervangen door de Merlot. In Frankrijk is hij nog wel aangeplant in Cahors mar niet zo populair.

De bekendheid van de druif komt voornamelijk vanuit de Argentijnse wijnen, waar deze blauwe druif zeer mooie rode, en zelfs enkele rosé wijnen oplevert. De druif heeft veel tannines in zich wat ideaal is voor de rijping in het Argentijnse klimaat.

Kenmerken en Aroma’s van de Malbec:

  • Herkenbaar aan de Malbec is de geur en smaak van kruiden, zwart fruit en vaak verschillende toetsen van specerijen
  • Door de diversiteit van de druif , kan de wijn variëren van vrij soepel tot zeer tanninerijk
  • Omdat veel Malbec wijnen houtrijping krijgt zijn tonen van toast, chocolade vaak herkenbaar in de geur.

Lekker bij:

  • Kruidige vleesschotels
  • Grill gerechten
  • Wildgerechten
  • Gerechten met bospaddestoelen of truffel
  • Kazen, zoals schapenkaas en blauwschimmelkazen

Landen en Wijngebieden:

Een alfabetisch overzicht van landen/wijngebieden waar je deze druif kan vinden samen met de eventuele lokale benaming.

  • Argentinië
  • Chili
  • Frankrijk (Cot noir, Côt, Auxerrois)
    • Bordeaux (Noir de Pressac)
    • Cahors
    • Loire vallei
  • Hongarije (Médoc Noir)
  • Italië
  • Verenigde Staten
    • Californië