Licht rode wijn

Deze wijn is mooi samen met vleesgerechten, complexe visgerechten en klein wild.

Deze lichte rode wijn, is vaak fruitig van aard met zachte tannines. Elegante en mooi van kleur is typerend voor de druif en maakt dat de wijn goed is te combineren met verschillende gerechten. Vaak niet gekend is dat deze wijnen tevens licht gekoeld geserveerd mogen worden, wat de smaak zeker beter doet uitkomen.

Frankrijk

  • Rode wijnen uit de Beaujolais
  • Zachte Bourgogne uit de Côte de Nuits
  • Cabernet franc uit de Loirevallei

Italië

  • Dolchetto uit de Pimonte
  • Bardolino

Spanje

  • Jonge Bobal uit Utiel Requina
  • Jonge Gernacha uit La Mancha

Duitsland

  • Spätburgunder

Oostenrijk

  • Zweigelt uit Niederösterreich

Verenigde Staten

  • Pinot Noir uit Washington

Nieuw-Zeeland

  • Pinot Noir uit Martinborough